THE ALOHA SPIRIT (a.k.a. "The Little Pink Booklet of Aloha")
is provided for free distribution by The Aloha Project.


Hibiscus Flower

The Aloha Spirit - Norwegian Version
by Serge Kahili King
translation by Anne-Kristine Tischendorf

Kraft og Glede

- er et velkjent begrep for den vennlige, aksepterende holdningen som folket fra de Hawaiiske øyer er så kjent for. Men dette uttrykket referer også til en kraftfull måte å løse et hvilket som helst problem på, til å nå et hvilket som helst mål, og også til å oppnå den tilstand i sinn eller kropp som du måtte ønske.


Det hawaiiske ordet ALOHA betyr mye mer enn bare «Hallo», «Farvel» eller «Kjærlighet». Ordets dypere mening er: Gledefullt (oha) deling (alo) av livsenergi (ha) i øyeblikket/nåtid (alo).

I det du deler denne energien med andre kommer du i forbindelse med den universelle kraften som hawaiierne kaller MANA. Og i den kjærlige måten å bruke denne utrolige kraften på, ligger selve hemmeligheten til å oppnå sann helse, lykke, fremgang og suksess.

Måten du setter deg i forbindelse med denne kraften på og får den til å fungere for deg er så enkel at du kan bli fristet til å overse den fordi den ser FOR lett ut. Vær så snill å ikke la deg bli lurt av hvordan ting ser ut på overflaten. Dette er den mest kraftfulle teknikken i verden, og selv om den er utrolig lett, er det ikke sikkert det vil føles lett, fordi du må huske på å GJØRE det. Og du må gjøre det ofte. Det er en hemmelighet som er blitt gitt til menneskeheten gang på gang, og her er den ennå engang , om enn i en annen form. Hemmeligheten er denne:

Velsign alt og alle som representerer det du vil oppnå.

Det er det hele!

Noe så enkelt trenger noe mer forklaring:

Å velsigne noe betyr å gi anerkjennelse og å vektlegge positive kvaliteter, karakteristika eller tilstander, med den hensikt at det som blir anerkjent eller vektlagt vil øke, vedvare eller virkeliggjøres.

Å velsigne er et effektivt redskap til å forbedre ditt liv eller til å oppnå det du ønsker av tre grunner:

Først av alt, ditt positivt fokuserte sinn igangsetter den positive, kreative energien i selve Kraften.

For det andre rettes din egen energi utad, noe som muliggjør at mer av Kraften kan strømme igjennom deg.

For det tredje; når du velsigner til fordel for andre isteden for deg selv, så har du en tendens til å forbipassere den eventuelle underbevisste frykten du måte ha for det du ønsker deg selv. Og selve fokuset du har på å velsigne, vil øke det samme gode i ditt eget liv.

Det som er så deilig med denne prosessen, er at den velsignelsen du gir andre hjelper dem såvel som deg.

Velsignelse kan utføres med forestillingsevnen vår eller berøring, men det mest vanlige er med ord. Hovedgruppene av velsignelse gjennom ord er:

BEUNDRING:
Dette innebærer å gi komplimenter eller å uttrykke at du verdsetter noe godt ved det du legger merke til. F.eks.: «For en vakker solnedgang». «Jeg synes den skjorten er fin». «Du er så morsom»

BEKREFTELSE:
Dette er et bestemt uttrykk for velsignelse, med tanke på at noe skal øke eller vedvare. F.eks.: «Jeg velsigner skjønnheten til dette treet». «Velsignet være helsen din».

VERDSETTELSE:
Dette er et uttrykk for takknemlighet over at noe godt eksisterer eller har skjedd. F.eks.: «Takk Gud, for at du hjelper meg». «Jeg takker regnet for at det gir næring til jorda».

FORVENTNING:
Dette er å velsigne for fremtiden. F.eks.: «Vi kommer til å ha en kjempefin skogstur »; «Jeg velsigner din økende inntekt»; «Jeg ønsker deg en god reise»; «Må du alltid ha vinden i ryggen".

For å få best utbytte av å velsigne, må du holde opp med, eller kutte sterkt ned på det som motarbeider det: Å forbanne.
Det betyr ikke å forbanne i form av å banne eller si «stygge ord». Det refererer til det motsatte av velsignelse, nemlig det å kritisere isteden for å beundre, å tvile i stedet for å bekrefte, å tillegge noen eller noe skyld isteden for å verdsette, og å bekymre seg isteden for å forvente med tillit.

Når man handler ut i fra de negative sidene ved disse punktene, har dette en tendens til å utligne den gode effekten av å velsigne. Så jo mer du forbanner, jo vanskeligere vil det bli, og jo lenger tid vil det ta for å oppnå det gode ved velsignelse. På den annen side jo mer du velsigner, jo mindre skade vil forbanning volde.

Her er noen ideer for velsignelse av forskjellige behov og ønsker:

HELSE velsign sunne mennesker, dyr og til og med planter, velsign alt som er av kvalitet og konstruert på en god måte, og alt som uttrykker overflod av energi.

LYKKE velsign alt som er godt, eller det gode som er i alle mennesker og i alle ting; velsign alle tegn på glede og lykke som du ser, hører eller føler er tilstede i mennesker eller dyr; velsign alt potensiale for glede som du legger merke til rundt deg.

VELSTAND velsign alle tegn på velstand i miljøet rundt deg; inkluder alt som penger hjelper til å gjøre mulig; velsign pengene du har i alle slags former, velsign alle pengene som sirkulerer i verden.

SUKSESS velsign alle tegn på måloppnåelse og fullendelse av ting (f.eks. bygninger, broer, sportsarrangementer); velsign alle ankomster til bestemmelsessted (av skip, fly, tog, biler og mennesker); velsign alle tegn på fremgang eller standhaftighet og alle tegn på glede og moro.

TILLIT velsign alle tegn på tillit hos mennesker og dyr; velsign menneskers styrke; velsign kraften i dyr og i ting (inkludert stål og betong); velsign alle tegn på stabilitet, f.eks. fjell og høye trær; velsign alle tegn på målrettet kraft (inkludert anleggsmaskiner og kraftlinjer).

KJÆRLIG-HET OG VENNSKAP velsign alle tegn på omsorg og pleie, medfølelse og støtte; velsign alle harmoniske forhold i natur og i arkitektur, alt som er direkte eller indirekte forbundet med hverandre; velsign alle tegn på samarbeid enten det er i lek eller arbeid; velsign alle tegn på latter og glede.

INDRE FRED velsign alle tegn på det som er stille og rolig som f.eks. stille vann eller rolig luft; velsign fjerne utsyn som horisonter, stjerner og månen; velsign alt som er vakkert å se på, høre på og ta på; velsign klare farger og former; velsign detaljer i naturen eller i menneskeskapte ting.

SPIRITUELL VEKST velsign alle tegn på fremgang, utvikling og forandring i naturen; velsign overganger som morgengry og skumring; velsign sola, månen, plantene og stjernenes bevegelse; velsign fugler der de flyr over himmelen; velsign vinden og havets bevegelser.

De foregående ideene kan brukes som veiledning hvis du ikke er vant til å velsigne, men ikke la deg hemme av dem. Husk at en hvilken som helst kvalitet, karakteristikk eller tilstand kan velsignes, (F.eks. kan du velsigne slanke pæler og tynne dyr hvis du ønsker å gå ned i vekt) og dette gjelder også om det du velsigner har eksistert, om det eksisterer i øyeblikket eller om det til nå kun eksisterer i din fantasi.

Personlig har jeg brukt velsignelsens kraft til å helbrede kroppen min, øke min inntekt, utvikle mange ferdigheter, å skape et dypt og kjærlig forhold til min kone og mine barn og til å etablere et verdensomspennende nettverk av fredsskapere som jobber med Kraft og Glede. Det er fordi det har fungert så bra for meg at jeg vil dele det med deg.

HVORDAN FORSTERKE DIN KRAFT TIL Å VELSIGNE.

Det finnes en teknikk som Hawaiiske sjamaner benytter som styrker vår evne til å velsigne ved å øke vår personlige energi.

Det er en enkel måte å puste på som også brukes til sentrering, meditasjon, healing og til å få «jordforbindelse». Det krever ingen bestemt stilling eller bestemt sted. Du kan gjøre det når du er i bevegelse eller når du er i ro, når du har det travelt eller når du hviler. Du kan ha øynene åpne eller lukket.

Øvelsen blir kalt PIKO-PIKO på Hawaiisk, dette fordi PIKO står for både kronen av hodet og navlen.

TEKNIKKEN.

 1. Bli oppmerksom på din naturlige pust. Kanskje forandrer den seg p.g.a. din oppmerksomhet, men det er helt i orden.

 2. Lokaliser kronen av hodet ditt og navlen ved oppmerksomhet og/eller berøring.

 3. I det du nå puster inn så fokuser på kronen av hodet ditt og i det du puster ut fokuser på navlen din. Fortsett med å puste på denne måten så lenge du vil.

 4. Når du føler deg avslappet, sentrert og/eller fylt med energi, begynn så og forestill deg at du er omgitt av en usynlig sky av lys eller et elektromagnetisk felt og at pusten din øker energien i denne skyen eller feltet.

 5. Når du nå velsigner, forestill deg at det du velsigner er omgitt av noe av den samme energien som omgir deg.

VARIASJONER.

 1. I stedet for kronen av hodet og navlen kan du skifte fokus fra skulder til skulder eller fra himmel til jord.

 2. For lettere å fokusere på energifeltet, gi det en farge. Forestill deg det som en tone/akkord eller som en prikkende følelse.


Aloha International er et non-profit verdensomspennende nettverk av fredsskapere dedikert til det å praktisere og å spre informasjon om Kraft og Glede:

THE ALOHA SPIRIT

Våre prosjekter består av:

 • Gratis distribusjon av heftet Aloha Spirit/ Kraft og Glede

 • Et gratis internasjonalt nyhetsbrev.

 • Hjemmeside på Internett.

 • Huna selvutviklings kurs.

 • Kurs for lærere, rådgivere og massasjeterapauter.

 • Verdens største Huna-katalog.

 • Ukentlige møter på vårt Hawaiian Cultural Centre på Kauai.

For informasjon og enda et gratis hefte av Kraft og Glede, kontakt oss på følgende måter:

Aloha Senteret
Veienmoen 68. N-3517
Hønefoss
tlf. 32 12 00 17/ 930 25 949
e-post: anne-kristine@alohasenteret.no
www.alohasenteret.no


Serge Kahili King, forfatteren av dette lille heftet er fungerende direktør for Aloha International. Han bor på Kauai. Dr. King har blitt trent i de sjamanistiske tradisjonene på Hawaii og i vest Afrika og han har en doktorgrad i psykologi. Han er en internasjonalt anerkjent foredragsholder og forfatter av mange bøker som f.eks. Urban Shaman, Kahuna Healing, Mastering your hidden self og Imagineering for Health.